Algemene Voorwaarden

1.Uw contract

Andalucian Villas Rentals treedt op als verhuurmakelaar voor de eigenaar van la Duna Alta.  Elk contract is tussen de eigenaar van het onroerend goed en de aanvrager. Andalucian Villa Rentals is onderdeel van Pertle Limited. Maatschappelijke zetel; Wincham House, Greenfield Farm Trading Estate, Congleton, Cheshire, CW12 4TR. Bedrijfsregistratienummer 08123070.

2.Hoe een reservering te maken

Als u akkoord bent met deze voorwaarden en dit ook aangeeft bij uw aanvraag kunnen wij uw boeking accepteren. De persoon die het boekingsformulier indient, doet dit namens alle leden van het gezelschap en bindt hen gezamenlijk aan deze algemene voorwaarden.

3.Betalingswijze

U kunt betalen met een creditcard, bankpas of bankoverschrijving. Als u per bankoverschrijving betaalt, houden wij uw geselecteerde woning zeven dagen vast terwijl u de betaling regelt. Als u in een andere valuta dan GB Ponden of Euro's betaalt, maak dan gebruik van onze creditcard- of debetkaartfaciliteiten. Alle kaarttransacties worden gefactureerd in Britse ponden en door de uitgever van de kaart tegen de geldende koers omgerekend naar uw lokale valuta.

4. Eerste betaling

Op het moment van uw boeking wordt u gevraagd om een ​​eerste niet-restitueerbare aanbetaling van 25% van de totale kosten van de accommodatie te betalen. Deze betaling is uw enige verplichting tot 6 weken voor uw aankomst.  

5. Saldobetaling

Het saldo van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aankomst betaald te zijn. Zorg ervoor dat de betaling binnen die tijd wordt gedaan, anders behouden we ons het recht voor om uw boeking als geannuleerd te beschouwen, in welk geval u mogelijk aansprakelijk bent om ons de onderstaande annuleringskosten te betalen. Als u uw vakantie binnen 6 weken voor vertrek regelt, dient u de volledige betaling bij uw boeking te voldoen.

6.Als u uw boeking annuleert

Als u uw boeking wilt annuleren, moet u dit doen door een schriftelijke bevestiging te sturen. In het geval van een annulering en ter compensatie van de kosten van het verwerken van uw boeking en van eventuele verliezen die kunnen voortvloeien uit het niet opnieuw kunnen verhuren van de vakantieperiode, worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht.

Annuleringsrestituties zijn volgens de volgende tijdschaal

Tot zes weken                                    Verlies van   de aanbetaling

Vier tot zes weken                         50% van de totale huurprijs

Twee tot vier weken                     75% van de totale huurprijs

Minder dan twee weken            100 % van de totale huurprijs

 

7. Verzekeringsvereisten

Vakantie- en reisverzekeringen, inclusief annuleringsdekking, zijn essentieel voor uw eigen bescherming en we raden ten zeerste aan dat u en alle leden van uw reisgezelschap goed verzekerd zijn. 

8. Borg

We hebben twee manieren om een ​​borg te incasseren. Voor boekingen in het VK is er een verplichte vergoeding voor onopzettelijke schade van £ 8GBp per persoon per boeking. Dit dekt onopzettelijke schade die tijdens uw vakantie in uw villa kan optreden en het dekt u tot een waarde van £ 150GBp. Nalatig of opzettelijk gedrag valt niet onder deze aanklacht. Als dit gebeurt, wordt u gevraagd om de kosten van deze schade lokaal te dekken. Dit is alleen van toepassing op standaardboekingen. We vragen een extra borg als u een woning huurt om een ​​evenement te houden. Voor alle andere gasten is er een restitueerbare borgsom in contanten te betalen bij aankomst, en zal worden terugbetaald bij het uitchecken, onder voorbehoud van een laatste controle door ons personeel.

 9. Aantal personen

Op geen enkel moment mogen andere personen de woning bewonen dan vermeld op het boekingsformulier, behalve met voorafgaande schriftelijke toestemming. In geen geval zal de geadverteerde bezettingsgraad worden overschreden, met uitzondering van baby's jonger dan twee jaar. Vastgoedeigenaren of hun agenten behouden zich het recht voor om de toegang te weigeren als deze voorwaarde niet wordt nageleefd. 

10.Problemen met de villa

Als je een probleem hebt tijdens je vakantie, verwittig dan onmiddellijk de lokale vertegenwoordiger die dan zal trachten de zaken op te lossen. Als u dit niet doet, kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden, aangezien wij niet de gelegenheid hebben gehad om het probleem te onderzoeken en te verhelpen. Hoewel we er alles aan zullen doen om problemen snel op te lossen, moet er een redelijke hoeveelheid tijd worden uitgetrokken voor reparaties door externe aannemers. In het onwaarschijnlijke geval dat een probleem niet naar tevredenheid wordt opgelost tijdens uw verblijf, hebben wij een schriftelijke kennisgeving nodig binnen 14 dagen na voltooiing van uw vakantie. Houd er rekening mee dat we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het periodiek uitvallen van openbare voorzieningen of nutsvoorzieningen zoals water of elektriciteit waarover we geen controle hebben, noch van rioleringen, loodgieterswerk of mechanische apparatuur in villa's, maar we zullen ons uiterste best doen om snelle reparaties te regelen waar mogelijk.

11. In- en uitchecktijden

Onze villa is beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag van aankomst en dient op de dag van vertrek om 10.00 uur te zijn verlaten. De meid, tuinman en zwembadonderhoud hebben deze tijd nodig om de accommodatie goed voor te bereiden op de aankomende gasten. We zullen proberen waar mogelijk rekening te houden met vroege aankomsten en late vertrekken, maar het is niet altijd mogelijk, vraag ernaar en we zullen zien wat we kunnen doen. 

12. Wijziging en niet beschikbaarheid accommodatie

In zeldzame gevallen kan het onvermijdelijk zijn dat we de door u gekozen villa moeten wijzigen vanwege omstandigheden buiten de onze of de eigenaars om. Wij zullen u hiervan op de hoogte stellen en u ofwel aanbieden; alternatieve accommodatie van vergelijkbare of superieure standaard of een terugbetaling als niets anders geschikt is of bespreek andere opties. Geen verdere claim tegen de eigenaar of de verhuurmakelaar voor enige geleden schade zal worden overwogen. 

13. Aansprakelijkheid

Andalucian Villa Rentals aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige handeling of nalatigheid van de kant van de eigenaren of enige andere persoon die niet in hun dienst of onder hun controle staat, noch voor enig ongeval, schade, verlies, letsel of kosten, hetzij aan persoon of eigendom, die de huurders mochten lijden voortvloeiend uit of in enig opzicht verband houdend met de verhuur. Ook aanvaarden de eigenaar en de verhuurmakelaar geen aansprakelijkheid voor verlies van of schade aan eigendommen van de huurders terwijl ze zich op het terrein van de eigenaren bevinden. 

14. Eigendomsnormen

We hebben er alles aan gedaan om alle eigendommen waarvoor we adverteren te selecteren en te inspecteren en we streven ernaar om hoge normen te handhaven. Het is onvermijdelijk dat items kapot gaan of onderhoud nodig hebben. Houd er daarom rekening mee dat u tijdens uw verblijf onderhoudspersoneel en tuinmannen kunt tegenkomen. Houd er ook rekening mee dat dit de huizen van mensen zijn - laat de villa in een redelijk schone en opgeruimde staat achter en verwijder al het afval aan het einde van uw verblijf. We behouden ons het recht voor om kosten in rekening te brengen voor extra schoonmaak, inclusief de barbecue en indien nodig afvalverwijdering.

15. Bij aankomst

U wordt opgewacht en naar uw vakantiehuis gebracht. Maak uzelf bij aankomst vertrouwd met de indeling van het pand en identificeer eventuele gevaren, b.v. onverwachte trappen, gladde oppervlakken, zwembaddieptes enz. Lees ook de veiligheidsinformatie in het welkomstboek. Er wordt van u verwacht dat u ons alle relevante identiteitsgegevens verstrekt die we nodig hebben om de autoriteiten te voorzien van uw verblijf. 

16. Lawaai

La Duna Alta  bevindt zich in de “campo” (buiten de bebouwde kom)  en als zodanig kunt u geiten en schapen horen. Houd er rekening mee dat geluid en lawaai tot een redelijk niveau moeten worden gehouden, vooral na 23.00 uur. De waarschijnlijkheid van bouwwerkzaamheden in de nabijheid van de villa is klein, maar kan gebeuren zonder voorafgaande waarschuwing, dit ligt begrijpelijkerwijs buiten onze controle: we zullen u informeren als we op de hoogte worden gebracht van dergelijke werken. Ook vragen wij u rekening te houden met de buren die mogelijk niet op vakantie zijn. 

17. Kluizen

Er is geen kluis in La Duna Alta aanwezig.  

18. Zwembadverwarming

De zwembadverwarming staat in de periodes mei t/m juni  niet aan.  

19. Airconditioning

Volledige airconditioning betekent dat alle slaapkamers en woonruimtes gedeeltelijk voorzien zijn van airconditioning. Wij aanvaarden onder geen enkele omstandigheid enige verantwoordelijkheid voor het uitvallen van deze eenheden, hoewel we altijd zullen proberen de situatie zo snel mogelijk recht te zetten. Wij verwachten dat wanneer u niet in het pand bent, de airconditioning wordt uitgeschakeld. 20. HuisdierenHet spijt ons dat huisdieren in geen van onze accommodaties zijn toegestaan. 

20. Huisdieren

Het spijt ons dat huisdieren in geen van onze accommodaties zijn toegestaan. 

21. Lokale planten en dieren

Je verblijft in een land met een gevarieerd aanbod aan planten en lokale dieren in het wild. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deze geen afbreuk doen aan het plezier van uw vakantie, maar er zijn momenten waarop dit niet kan worden vermeden. We vragen je om voorzichtig te zijn in de tuinen en aan de rand van het zwembad, want er zijn planten met scherpe punten en insecten, reptielen en andere inheemse soorten die het zwembad zien als een gemakkelijke bron van water. 

22. Inbegrepen in de kosten

Bij een verblijf van maximaal 10 nachten is de schoonmaakservice alleen op de dag van aankomst en de dag van vertrek. Alle villa's hebben wasmachines.Tegen een toeslag kan er een extra schoonmaakservice worden geregeld om aan uw wensen te voldoen.Inclusief:Alle handdoeken inclusief badhanddoeken.Onderhoud zwembad en tuin.Eerlijk gebruik van water en elektriciteit.Alle lokale en andere belastingen.Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger. Bij een langer verblijf van vier weken of langer worden schoonmaak-, was- en energierekeningen op individuele basis geregeld. 

23. Gegevensbescherming

Door een van onze formulieren in te dienen, kunt u erop vertrouwen dat we u alleen zullen antwoorden op uw vraag. U schrijft zich niet in voor een mailinglijst en wij zullen uw gegevens ook niet aan iemand doorgeven. Wij nemen uw privacy serieus. 

24. Toepasselijk recht en jurisdictieDe geldigheid, constructie en uitvoering van deze overeenkomst wordt beheerst door de Spaanse wet. De aanvragers en de huurders onderwerpen zich aan de exclusieve jurisdictie van de Spaanse rechtbanken.